
Kapryśna mieszanka azjatyckich tradycji kulinarnych dała nam wiele ciekawych potraw i przekąsek. Na przykład są to piękne i efektowne wegańskie bułki bez ryżu. Radzę używać wszystkich składników w jednym schemacie kolorów-bardzo piękne –
Składniki
- nori - 2 liścia
- ogórki - 1 rzecz
- sałata - 4 liścia
- Zieleń - 1 garść
- kiełkująca pszenica - 1 garść
- kiełkująca mung - 1 garść
- awokado - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki i awokado w paski i pokrój arkusze nori na pół.
Na każdym liściu ułóż liście sałaty, warzywa, zioła i wszystkie kiełki.
Lekko zwilż jedną krawędź nori i uformuj ciasne rolki.
Pokrój je nożem zanurzonym w wodzie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy