przekąski 05.12.2022

Bruschetta z awokado i łososiem

15 min
4 porcje
Bruschetta z awokado i łososiem
Ksu0302, stock.adobe.com
0

Zdrowa i apetyczna włoska Bruschetta jest dobra na każdą okazję. Nagle wpadli goście? Śniadanie w pośpiechu? Na świąteczny stół zamiast zwykłych kanapek? Nie ma problemu. A może chcesz przygotować taką przekąskę na piknik na świeżym powietrzu?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado obierz, usuń pestkę, rozgnieć miąższ widelcem. Wymieszaj oliwę z oliwek i sok z cytryny, skrop awokado, aby masa się nie ściemniała. Trochę soli, dodaj zmielony czarny pieprz do smaku.

Pokrój bagietkę i smaż na suchej patelni na złoty kolor po obu stronach.

Na schłodzone plastry bagietki ułóż puree z awokado, a następnie kawałki łososia.

Podawaj bruschetty z awokado i łososiem, udekorowane świeżymi gałązkami rozmarynu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy