
Zdrowa i apetyczna włoska Bruschetta jest dobra na każdą okazję. Nagle wpadli goście? Śniadanie w pośpiechu? Na świąteczny stół zamiast zwykłych kanapek? Nie ma problemu. A może chcesz przygotować taką przekąskę na piknik na świeżym powietrzu?
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado obierz, usuń pestkę, rozgnieć miąższ widelcem. Wymieszaj oliwę z oliwek i sok z cytryny, skrop awokado, aby masa się nie ściemniała. Trochę soli, dodaj zmielony czarny pieprz do smaku.
Pokrój bagietkę i smaż na suchej patelni na złoty kolor po obu stronach.
Na schłodzone plastry bagietki ułóż puree z awokado, a następnie kawałki łososia.
Podawaj bruschetty z awokado i łososiem, udekorowane świeżymi gałązkami rozmarynu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy