przekąski 09.05.2022

Włoska przekąska z bakłażana

35 min
4 porcje
Włoska przekąska z bakłażana
nolonely, stock.adobe.com
0

Pyszna i lekka przekąska z wyrafinowanymi akcentami kuchni włoskiej. Świetnie nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i na co dzień. Koniecznie spróbuj zrobić ten wspaniały przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa w średnią kostkę.

Podsmaż bakłażana na dużym ogniu przez 2-3 minuty i dodaj cebulę i paprykę.

Smaż jeszcze kilka minut, dodaj pomidory, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.

Dodaj oliwki, czosnek, chili, przyprawy i zioła, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy