
Pyszna i lekka przekąska z wyrafinowanymi akcentami kuchni włoskiej. Świetnie nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i na co dzień. Koniecznie spróbuj zrobić ten wspaniały przepis!
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- oliwki - 120 g
- pomidory - 120 g
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa w średnią kostkę.
Podsmaż bakłażana na dużym ogniu przez 2-3 minuty i dodaj cebulę i paprykę.
Smaż jeszcze kilka minut, dodaj pomidory, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.
Dodaj oliwki, czosnek, chili, przyprawy i zioła, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy