
Najczęściej ta kombinacja smaków znajduje się w sałatkach. Proponuję wypróbować go w nowym formacie, robiąc nadziewane jajka z saurą. Radzę nie oszczędzać na puszkach i wybrać najwyższej jakości i smaczną rybę do tego przepisu.
Składniki
- jaja kurze (gotowane) – 4 kawałki
- Saira (puszka w oleju) – 150 g
- cebula - 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyjmij Cyrę ze słoika i lekko zetrzyj widelcem.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Jajka na twardo obierz, opłucz i pokrój wzdłuż na dwie identyczne części.
Wyjmij żółtko do miski, dodaj saurę, posiekaną cebulę, sól i pieprz. Mieszaj widelcem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Nadziewaj połówki jajek, połóż na talerzu i udekoruj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy