przekąski 18.07.2023

faszerowane jajka saury

10 min
8 porcji
Faszerowane jajka z saurą
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Najczęściej ta kombinacja smaków znajduje się w sałatkach. Proponuję wypróbować go w nowym formacie, robiąc nadziewane jajka z saurą. Radzę nie oszczędzać na puszkach i wybrać najwyższej jakości i smaczną rybę do tego przepisu.

Składniki

  • jaja kurze (gotowane) – 4 kawałki
  • Saira (puszka w oleju) – 150 g
  • cebula - 1 rzecz
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyjmij Cyrę ze słoika i lekko zetrzyj widelcem.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Jajka na twardo obierz, opłucz i pokrój wzdłuż na dwie identyczne części.

Wyjmij żółtko do miski, dodaj saurę, posiekaną cebulę, sól i pieprz. Mieszaj widelcem do uzyskania gładkiej konsystencji.

Nadziewaj połówki jajek, połóż na talerzu i udekoruj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy