Planujesz świąteczną ucztę? Przygotuj kanapki z szprotami, czosnkiem i ogórkiem na czarnym chlebie. To klasyk, który nigdy nie wychodzi z mody. Jego popularność można porównać tylko do Oliviera i śledzia pod futrem.
Składniki
- szproty (w puszkach w oleju) – 100 g
- ogórki kiszone - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- Zieleń (różna) – kilka gałązek
- masło - 20 g
- czarny chleb - 4 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórek kiszony w cienkie plasterki.
Przełóż czosnek przez prasę.
Chleb smażyć na maśle na złoty kolor po obu stronach.
Schłodzić chleb, posmarować posiekanym czosnkiem.
Ułóż szproty, kawałki kiszonego ogórka i zioła na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy