W weekend możesz spać dłużej niż zwykle i zrobić coś oryginalnego na śniadanie. Na przykład upiecz pizzę w tartaletkach w piekarniku. Jest wygodny, szybki i smaczny. Składniki niezbędne do nadzienia są prawie zawsze w lodówce.
Składniki
- salami - 100 g
- ser - 80 g
- pomidory - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- tartaletki (piaskowe) – 24 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i drobno posiekaj.
Posiekaj salami i obrany czosnek, zetrzyj ser.
Umieść czosnek na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 30-40 sekund.
Dodaj salami, wymieszaj i po 1 minucie wyłącz ogień.
Włóż salami z czosnkiem do tartaletek, dodaj pomidory i ser.
Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy