przekąski 22.01.2022

galaretka wieprzowa z suchą musztardą

3 godz. 55 min.
6 porcji
Galaretka wieprzowa z suchą musztardą
DannyDairy, stock.adobe.com
0

Wszyscy wiedzą, że galaretkę należy podawać z musztardą. Ale co, jeśli pójdziesz dalej i dodasz aromatyczne ziarna bezpośrednio podczas gotowania? Powiem ci to-jest bardzo smaczne. Gotowałem ten przepis już kilka razy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój golonkę i filety wieprzowe na duże kawałki, opłucz pod bieżącą wodą i włóż do głębokiego garnka z wodą.

Na małym ogniu zagotuj, gotuj przez 10 minut i zmień wodę.

Dodaj groszek, liść laurowy, obraną cebulę i marchewkę. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 2,5 godziny.

Złap marchewkę, cebulę, liść laurowy i wyrzuć. Dodaj drobno posiekany czosnek, nasiona gorczycy, sól i gotuj przez kolejną 1 godzinę.

Wyjmij mięso z patelni, oddziel je od kości, posiekaj i ułóż na talerzach.

Napełnij gorącym bulionem i pozostaw na 1,5-2 godziny w temperaturze pokojowej.

Przenieś schłodzone galaretki do lodówki i pozostaw na 10 godzin. Gotowe!

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy