Japońskie Onigiri są przygotowywane z szeroką gamą nadzień, a ryby wcale nie są warunkiem wstępnym. Na przykład w tym przepisie nie jest potrzebny w żadnej formie. Więc jeśli szukasz czegoś takiego-Złap sprawdzoną opcję.
Składniki
- okrągły ryż - 150 g
- pieczarki - 8-10 sztuk
- cebula - 1 rzecz
- nori - 2-4 liścia
- czosnek - 1 ząbek
- ocet ryżowy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż do miękkości zgodnie z instrukcją i wymieszaj z octem ryżowym.
Drobno posiekaj grzyby z cebulą, smaż do miękkości i dopraw.
Uformuj ryż w tortille, ułóż nadzienie i uformuj Trójkąty Onigiri.
Przyklej pasek nori skropiony wodą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy