pierwsze dania 21.02.2022

Pikantna zupa grochowa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pikantna zupa grochowa
jul_photolover, stock.adobe.com
0

Miłośnicy pikantnych rozgrzewających pierwszych dań z pewnością pokochają tę pikantną zupę grochową. Oprócz grochu radzę dodać do niego trochę czerwonej soczewicy dla koloru. I pamiętaj, aby zaopatrzyć się w chili i kolendrę do podania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wieprzowinę i wędzone mięso wodą i gotuj na małym ogniu przez około 1.5 godziny. Wyjmij mięso i odłóż na bok. Możesz dodać go na końcu lub użyć do innych potraw.

We wrzącym bulionie ugotuj umyty groszek i soczewicę.

Po 10 minutach dodaj drobno posiekane warzywa i kontynuuj gotowanie.

Po kolejnych 10 minutach dodaj zmiażdżony czosnek, posiekane chili i przyprawy, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy