pierwsze dania 22.01.2022

zupa z ciecierzycy z wieprzowiną i zieloną soczewicą

1 godz. 15 min.
6 porcji
Zupa z ciecierzycy z wieprzowiną i zieloną soczewicą
alju, stock.adobe.com
0

Domowe jedzenie jest znacznie smaczniejsze i zdrowsze niż mrożone przetworzone jedzenie. Zwłaszcza jeśli gotujesz go ze zdrowych produktów. Na przykład ciecierzyca, zielona soczewica i wieprzowina. Z tych składników można ugotować wspaniałą zupę. Złap przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciecierzyca opłucz i namocz w zimnej wodzie przez 3 godziny.

Opłucz wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i gotuj przez 10 minut.

Zmień wodę, dodaj liść laurowy, umytą soczewicę i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Pokrój pomidory i obraną cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pomidory, ziarna kolendry i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 minuty.

Do garnka z zupą dodaj ciecierzycę, pieczeń i ząbki czosnku zmiażdżone rączką noża. Gotuj przez 20 minut.

Sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy