pierwsze dania 22.01.2022

ucho pstrąga z koncentratem pomidorowym i warzywami

35 min
5 porcji
Ucho pstrąga z koncentratem pomidorowym i warzywami
zukamilov, stock.adobe.com
0

Pyszne ucho jest dumą każdej gospodyni domowej. Można go ugotować na rodzinny obiad lub podać na świątecznym stole. Istnieje wiele przepisów na to wspaniałe danie. Dziś chcę podzielić się z wami jednym z moich ulubionych. Będziemy gotować z pstrąga z koncentratem pomidorowym i warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz filety z pstrąga i pokrój na małe kawałki.

Obierz, pokrój ziemniaki, paprykę, cebulę i marchewkę.

Złóż pstrąga, liść laurowy na patelnię. Wlej zimną wodę i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj paprykę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

Dodaj koncentrat pomidorowy, kilka łyżek gorącego bulionu z patelni i cukier. Dusić przez 5 minut.

W rondelku z rybą dodaj smażenie, ziemniaki i gotuj przez 10 minut.

Wyłącz, dodaj sól i pozostaw do zaparzenia pod pokrywką.

Podczas serwowania dodaj świeżą natkę pietruszki do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy