pierwsze dania 22.01.2022

Kremowa zupa kalafiorowa z brokułami i fetą

25 min
4 porcje
Kremowa zupa kalafiorowa z brokułami i fetą
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Proponuję uzupełnić swoje kulinarne wpisy o kolejny świetny przepis — kremową zupę z kalafiorem, brokułami i fetą. Pyszne połączenie smaków, kremowej konsystencji i apetycznego aromatu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel kalafior i brokuły na małe różyczki.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Zagotuj bulion, dodaj brokuły, kalafior i gotuj przez 7 minut. Zarezerwuj trochę brokułów do podania.

Rozgrzej patelnię olejem, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

W rondelku z warzywami dodaj smażenie i gotuj przez kolejne 7 minut.

Zdejmij zupę z ognia, zmiksuj blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładka.

Dodaj śmietanę, sól i zmielony czarny pieprz. Podgrzej kilka minut na małym ogniu, ale nie gotuj.

Podczas serwowania dodaj brokuły, pietruszkę i pokruszoną fetę do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy