Francja słynie z różnorodnych pasztetów, w tym pasztetów z drobiu, mięsa, grzybów i warzyw. Ale dzisiaj proponuję trochę odejść od tradycyjnych przepisów i spróbować czegoś wyjątkowego. Mianowicie pasztet z wątróbki jagnięcej.
Składniki
- wątróbka Jagnięca - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- mleko - 150 ml
- Olej roślinny - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przepłucz wątrobę. Moczyć w zimnej wodzie przez 40 minut i ponownie spłukać.
Pokrój wątrobę na kawałki i gotuj przez około 40 minut.
Posiekaj cebulę i marchewkę, smaż na oleju, wlej mleko i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Zmiel wszystko razem blenderem i dopraw pasztet do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy