przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki jagnięcej w domu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet z wątróbki jagnięcej w domu
alexeyborodin, stock.adobe.com
0

Francja słynie z różnorodnych pasztetów, w tym pasztetów z drobiu, mięsa, grzybów i warzyw. Ale dzisiaj proponuję trochę odejść od tradycyjnych przepisów i spróbować czegoś wyjątkowego. Mianowicie pasztet z wątróbki jagnięcej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepłucz wątrobę. Moczyć w zimnej wodzie przez 40 minut i ponownie spłukać.

Pokrój wątrobę na kawałki i gotuj przez około 40 minut.

Posiekaj cebulę i marchewkę, smaż na oleju, wlej mleko i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.

Zmiel wszystko razem blenderem i dopraw pasztet do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy