Aby Karaś z warzywami był pieczony w tym samym czasie, musisz je wcześniej przygotować. Dotyczy to zwłaszcza ziemniaków, słodkich ziemniaków i podobnych warzyw, które pieczą się dłużej. Ale nic skomplikowanego! Następnie powiem Ci, jak rozwiązać ten problem. Nawiasem mówiąc, w przypadku kilku małych Karasi ten przepis jest również świetny.
Składniki
- Karaś - 600 g
- ziemniaki - 250 g
- marchew - 150 g
- fasolka szparagowa - 150 g
- pomidory koktajlowe - 100 g
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- cytryna - 1 rzecz
- kurkuma - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i lekko ostudź.
Oczyść Karaś, dopraw i wykonaj nacięcia z boku. Włóż do nich plasterki cytryny. J.
Aby uzyskać złoty odcień, zetrzyj Karaś kurkumo
Włóż Karaś do formy i ułóż warzywa wokół. Skrop wszystko olejem i dopraw jeszcze raz.
Piecz ryby z warzywami w piekarniku przez 30-35 minut w 180 stopniach pod folią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy