Istnieją różne sposoby marynowania lub marynowania grzybów miodowych na zimę. Ale dzisiaj proponuję pójść dalej i ugotować z nich niezwykły kawior grzybowy. Jest to kompletna niezależna przekąska, którą następnie wystarczy otworzyć i podać do stołu.
Składniki
- grzyby miodowe - 1 kg
- marchew - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- sól - 3 S. L.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 25 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby miodowe przez 30-40 minut w słonej wodzie, a następnie przepuść przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.
Dodaj grzyby miodowe, sól i przyprawy i gotuj wszystko razem przez pół godziny, mieszając.
Wlej ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń kawior w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy