kompot z jagód na zimę

45 min
2 porcje
Kompot z jagód na zimę
hraska, stock.adobe.com
0

Jeśli chodzi o zbiory zimowe, często myślimy o jagodach, ale jednocześnie całkowicie zapominamy o jagodach. Ale w szczycie sezonu w niektórych regionach jest nie mniej dostępny. A w smaku te jagody są zupełnie inne, pomimo zewnętrznego podobieństwa.

Składniki

  • Borówka - 2 kg
  • cukier - 2 szklanki
  • woda - 3 l
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagody i włóż do czystych słoików.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 20 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj cukier i gotuj, aż się rozpuści.

Dodaj kwas cytrynowy do syropu i wlej z powrotem do słoików.

Zwiń kompot z jagód.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy