dżem morelowy w piekarniku

2 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem morelowy w piekarniku
www.danildesign.com, stock.adobe.com
0

Bardzo ciekawą alternatywną metodą robienia dżemu morelowego jest piekarnik zamiast kuchenki. Plusem jest to, że nie trzeba ciągle niczego mieszać i nic się nie pali. A w piekarniku wygodnie jest regulować temperaturę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z moreli, przykryj połówki cukrem i odstaw na chwilę.

Wyślij przedmiot do piekarnika w temperaturze 150 stopni i pozostaw na 1.5-2 godziny do pożądanej konsystencji.

Od czasu do czasu mieszaj dżem. Pod koniec dodaj ocet.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy