Sałatka z buraków na zimę w słoikach bez sterylizacji

1 godz. 15 min.
2 puszki
Sałatka z buraków na zimę w słoikach bez sterylizacji
timolina, stock.adobe.com
0

Sałatka z buraków na zimę to nie tylko pyszna wersja sałatki warzywnej na każdy dzień, ale także świetny sos do barszczu. Jeśli nigdy wcześniej nie robiłeś takiego przedmiotu, proponuję spróbować. Przepis nie jest skomplikowany, a wynik jest zdecydowanie tego wart.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj pomidory, Wytnij środek, pokrój losowo. Następnie za pomocą maszynki do mięsa lub blendera ubij owoce w przecier pomidorowy.

Buraki i marchewki opłucz, obierz i zetrzyj na tarce do marchwi koreańskiej.

Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Paprykę obrać z nasion i pokroić w cienkie paski.

Włóż wszystkie przygotowane warzywa do miski do gotowania, dodaj sól, cukier, przecier pomidorowy i olej roślinny. Na dużym ogniu doprowadzić obrabiany przedmiot do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 35-40 minut. Pod koniec gotowania dodaj ocet.

Zapakuj gorącą sałatkę z buraków do wcześniej przygotowanych sterylnych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do ostygnięcia na jeden dzień. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy