dżem jabłkowy w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy w powolnej kuchence
Maria Volkova, stock.adobe.com
0

Aby nie stać latem przy gorącym piecu, robię puste miejsca w powolnej kuchence, jeśli to możliwe. Na przykład taki dżem jabłkowy doskonale gotuje się do jednorodności, a jednocześnie nie pali się bez ciągłego mieszania. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i zetrzyj lub posiekaj w inny sposób.

Dodaj cukier cynamonowy i cytrynowy. Pozostaw je na kilka godzin.

Wyślij wszystko do wolnowaru i włącz tryb "duszenie" na 45 minut.

W tym procesie wymieszaj dżem kilka razy.

Wlej go do czystych, suchych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy