galaretka z czarnego agrestu

35 min
4 porcje
Galaretka z czarnego agrestu
Alina, stock.adobe.com
0

Podobnie jak inne odmiany agrestu, czarny agrest nie różni się zbytnio smakiem. Ale ma bardzo bogaty odcień, który wygląda tak spektakularnie w szerokiej gamie półfabrykatów. Dzielenie się ulubionym przepisem na galaretkę na jego podstawie to przyjemność i brak trudności.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Zmielić agrest blenderem lub przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Agrest zmielić przez sito, dodać cukier i zagotować.

Gotuj galaretkę przez 5-7 minut, wlej żelatynę, wymieszaj i wlej galaretkę do suchych, czystych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy