śliwka wiśniowa w puszkach na zimę

35 min
2 porcje
Śliwka wiśniowa w puszkach na zimę
Hakan Eliaçık, stock.adobe.com
0

Kilka słoików śliwki wiśniowej w puszkach zawsze przyda się w środku zimy. Ma piękny słodko-kwaśny smak – dokładnie to, czego potrzebujesz do półfabrykatów. I łatwo z nią pracować. Nie możesz nawet usunąć kości-zwiń je w ten sposób.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż śliwkę wiśniową do słoików, zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 20 minut.

Odcedź, wymieszaj z cukrem, gotuj syrop przez 5 minut i ponownie wlej śliwkę wiśniową.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy