dżem z miąższu arbuza z pomarańczą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z arbuza z miąższu z pomarańczą
Kitty, stock.adobe.com
0

Mówiąc o ciekawych i niebanalnych preparatach, chcę podzielić się z wami przepisem na ulubiony dżem z arbuza z miąższu. Jest jeden sekret – będzie potrzebował pomarańczy. Dżem okazuje się tak niezwykły, że na początku trudno zgadnąć, z czego jest.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz miąższ arbuza ze skórki i pestek i pokrój w kostkę.

Umyj pomarańcze, zalej wrzątkiem i pokrój w ten sam sposób ze skórką.

Dodaj cukier, zagotuj dżem i gotuj przez 10 minut. Pozwól mu ostygnąć.

Podobnie gotuj i schłodź dżem jeszcze 3 razy.

Nie schładzaj po raz ostatni, ale zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy