pomidory we własnym soku z octem na zimę

40 min
16 porcji
Pomidory we własnym soku z octem na zimę
Elenglush, stock.adobe.com
0

Spieszę się, aby podzielić się z Tobą kolejnym wspaniałym przepisem. Tym razem porozmawiamy o pomidorach we własnym soku z octem. Warzywa należy najpierw posortować tak, aby najdelikatniejsze trafiły na sok. Twardsze okazy są obrane i umieszczone w słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz połowę pomidorów i włóż do słoików.

Przełóż pozostałe warzywa przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstały sok z cukrem, solą, przyprawami i gotuj przez 10 minut.

Wlej wrzącą marynatę do słoików z warzywami i sterylizuj przez 15 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, do każdej wlej trochę octu. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy