Spieszę się, aby podzielić się z Tobą kolejnym wspaniałym przepisem. Tym razem porozmawiamy o pomidorach we własnym soku z octem. Warzywa należy najpierw posortować tak, aby najdelikatniejsze trafiły na sok. Twardsze okazy są obrane i umieszczone w słoikach.
Składniki
- pomidory - 4 kg
- ocet - 80 ml
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- cukier - 3 art.
- sól - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz połowę pomidorów i włóż do słoików.
Przełóż pozostałe warzywa przez sokowirówkę.
Wymieszaj powstały sok z cukrem, solą, przyprawami i gotuj przez 10 minut.
Wlej wrzącą marynatę do słoików z warzywami i sterylizuj przez 15 minut.
Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, do każdej wlej trochę octu. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy