fasola we własnym soku na zimę w słoikach

1 godz. 13 min.
4 porcje
Fasola we własnym soku na zimę w słoikach
Adrián, stock.adobe.com
0

To prawdziwy ratownik na każdy dzień! Fasolę we własnym soku można po prostu jeść, dodawać do sałatek, zup i gulaszu. W zależności od odmiany roślin strączkowych czas gotowania może się różnić. Upewnij się, że fasola się nie gotuje.

Składniki

  • fasola - 500 g
  • cukier - 2 art.
  • sól - 1 art.
  • woda - 2,5 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Fasolę opłucz i namocz przez 8-10 godzin.

Wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i włóż do rondla.

Dodaj czystą wodę, cukier, sól i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Ułóż fasolę w słoikach, równomiernie rozprowadź pozostały płyn.

Sterylizuj przez 15 minut i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy