Taka sałatka fasolowa prosto z Meksyku jest dobra nie tylko w smaku, ale także w niesamowitym jasnym wyglądzie. Do tego przepisu radzę ugotować małą czarną fasolę, ale możesz wziąć dowolną inną według własnego gustu.
Składniki
- ryż - 80 g
- fasola (płytkie) – 150 g
- kukurydza - 1 Bank
- pomidory - 3 kawałki
- papryka - 3 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 4 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę przez noc i gotuj sałatkę do miękkości przed gotowaniem.
Gotuj ryż osobno, aż będzie ugotowany.
Pokrój paprykę, pomidory i fioletową cebulę tak drobno, jak to możliwe.
Posiekaj zioła, zieloną cebulę i chili. W razie potrzeby dodaj czosnek.
Wrzuć sałatkę, dopraw oliwą z oliwek i skrop sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy