Mięta w sałatkach to wciąż ciekawostka, którą bardzo łatwo zaskoczyć. A co, jeśli zasugeruję dodanie do niej ostrego chili? A nawet wziąć kawałek wołowiny jako główny składnik? Ciekawe? Następnie czytaj dalej!
Składniki
- wołowina (pieczone) – 350 g
- sałata lodowa (lub kapusta pekińska) – 1 Kochan
- mięta - 0.5 pęczek
- Chili - 3 kawałki
- orzeszki ziemne - 2 garści
- ogórki - 3 kawałki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- kiełkująca Masza - 2 garści
- Zieleń - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 4 art.
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczoną wołowinę na duże kawałki.
Drobno posiekaj chili, miętę i zioła. Losowo pokrój górę lodową i resztę warzyw.
Dodaj kiełki fasoli mung i orzeszki ziemne.
Skrop sałatkę oliwą z oliwek i balsamikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy