desery 16.02.2022

batoniki orzechowo-miodowe

30 min
4 porcje
Batoniki z orzeszkami ziemnymi i miodem
Svitlana, stock.adobe.com
0

Jeśli kochasz miód i orzechy, zdecydowanie musisz spróbować takich domowych batonów. Co więcej, przygotowują się dosłownie w pół godziny, nie wymagają żadnych skomplikowanych procesów i umiejętności kulinarnych. Następnie opowiem szczegółowo o wszystkich subtelnościach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Z Grubsza posiekaj orzechy i wymieszaj z sezamem i nasionami.

Podgrzej miód, wymieszaj z masą orzechową i połóż na pergaminie warstwą do 1,5 cm.

Piec warstwę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie pokroić w paski.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy