Jeśli kochasz miód i orzechy, zdecydowanie musisz spróbować takich domowych batonów. Co więcej, przygotowują się dosłownie w pół godziny, nie wymagają żadnych skomplikowanych procesów i umiejętności kulinarnych. Następnie opowiem szczegółowo o wszystkich subtelnościach.
Składniki
- orzeszki ziemne - 80 g
- orzechy laskowe - 40 g
- migdały - 40 g
- nerkowce - 40 g
- Sezam - 2 art.
- pestki dyni - 2 art.
- miód - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Z Grubsza posiekaj orzechy i wymieszaj z sezamem i nasionami.
Podgrzej miód, wymieszaj z masą orzechową i połóż na pergaminie warstwą do 1,5 cm.
Piec warstwę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie pokroić w paski.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy