Serniki z brzoskwiniami są świetne, ponieważ można je gotować przez cały rok. W szczycie sezonu owocowego Używaj świeżych, dojrzałych owoców. Najważniejsze, że są słodkie i miękkie. A przez resztę czasu możesz wziąć brzoskwinie w puszkach.
Składniki
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 2 art.
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- mąka - 1 szkło
- brzoskwinie - 2-3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito, dodaj jajka i wymieszaj.
Dodaj cukier, sól i sodę, ponownie wymieszaj i dodaj mąkę na końcu.
Drobno posiekaj brzoskwinie.
Uformuj małe tortille z twarogu, ułóż na każdym nadzieniu i przyklej krawędzie, aby brzoskwinie były w środku.
Smaż serniki na patelni przez 3-4 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy