Jeśli lubisz pyszne i zdrowe desery, to na pewno wielokrotnie próbowałeś pastylek. Może być wykonany z prawie wszystkich owoców i warzyw, w tym mandarynek. Taka niezwykła pastylka jest doskonale przechowywana w ciemnym, suchym miejscu w hermetycznych szklanych słoikach.
Składniki
- mandarynki (obrane) – 300 g
- jabłka - 200 g
- miód - 1 art.
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz jabłka, pokrój i piecz przez około 20-30 minut w piekarniku do miękkości.
Zmiel je w blenderze z obranymi plasterkami mandarynki, miodem i cynamonem.
Wlej masę na naoliwione tace suszarki.
Suszyć pastylkę przez około 8-10 godzin w temperaturze 45 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy