desery 19.07.2023

pastylka Mandarynkowa

8 godz. 20 min.
4 porcje
Mandarynka pastylka
irinaorel. stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz pyszne i zdrowe desery, to na pewno wielokrotnie próbowałeś pastylek. Może być wykonany z prawie wszystkich owoców i warzyw, w tym mandarynek. Taka niezwykła pastylka jest doskonale przechowywana w ciemnym, suchym miejscu w hermetycznych szklanych słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka, pokrój i piecz przez około 20-30 minut w piekarniku do miękkości.

Zmiel je w blenderze z obranymi plasterkami mandarynki, miodem i cynamonem.

Wlej masę na naoliwione tace suszarki.

Suszyć pastylkę przez około 8-10 godzin w temperaturze 45 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy