Kasza manna bardzo często trafia do serników zamiast mąki, ponieważ nadaje im fajną konsystencję i ładną skórkę. Ale różne przepisy mogą się znacznie różnić. Jeśli nie masz jeszcze zbyt bogatego doświadczenia kulinarnego-wybierz tę opcję.
Składniki
- twaróg - 200 g
- Manka - 3 art.
- mąka - 2 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- sól - 1 szczypta
- cukier - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj twaróg i wymieszaj z jajkiem i cukrem.
Dodaj 2 łyżki semoliny, sól, wymieszaj ciasto i odstaw na 10 minut.
Wymieszaj pozostałą semolinę z mąką. Uformuj serniki i panieruj w tej mieszance.
Smażyć serniki na patelni z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy