fasolka szparagowa po gruzińsku na zimę

40 min
4 porcje
Fasolka szparagowa po gruzińsku na zimę
yaroshenko, stock.adobe.com
0

Sezon zielonej fasoli nie jest zbyt długi, a poza tym jest dość drogi. Dlatego warto zaopatrzyć się w nią na przyszłość, póki jest taka możliwość. Najłatwiej jest po prostu zamrozić go w zamrażarce. Ale są też świetne przepisy na konserwację. Na przykład taka zielona fasola w stylu gruzińskim.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj fasolę przez 5-7 minut we wrzącej wodzie.

Przełóż pomidory, paprykę, czosnek i kolendrę przez maszynkę do mięsa.

Doprowadzić do wrzenia, dodać fasolę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.

Dodaj wszystkie przyprawy, ocet i olej i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Rzuć fasolę w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy