Sezon zielonej fasoli nie jest zbyt długi, a poza tym jest dość drogi. Dlatego warto zaopatrzyć się w nią na przyszłość, póki jest taka możliwość. Najłatwiej jest po prostu zamrozić go w zamrażarce. Ale są też świetne przepisy na konserwację. Na przykład taka zielona fasola w stylu gruzińskim.
Składniki
- fasolka szparagowa - 1 kg
- pomidory - 700 g
- czosnek - 1 Głowa
- kolendra - 1 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- Olej roślinny - 1 art.
- ocet - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj fasolę przez 5-7 minut we wrzącej wodzie.
Przełóż pomidory, paprykę, czosnek i kolendrę przez maszynkę do mięsa.
Doprowadzić do wrzenia, dodać fasolę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj wszystkie przyprawy, ocet i olej i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Rzuć fasolę w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy