dżem morelowy-pięć minut

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem morelowy
M.studio, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz jasne, słoneczne i pyszne morele? Ale ich sezon jest dość ulotny. Dlatego problem z konserwacją pojawia się dość często. Na przykład Złap sprawdzoną wersję dżemu-pięć minut. W ten sposób można zachować maksimum witamin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel morele na połówki, usuń pestki, przykryj cukrem i pozostaw na godzinę.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi całkowicie ostygnąć i gotuj ponownie przez 5 minut.

Jeszcze raz ostudź. W razie potrzeby przetrzyj przez sito lub ubij blenedrem.

Gotuj dżem przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy