dania główne 28.01.2022

morszczuk w pomidorze w piekarniku

35 min
4 porcje
Morszczuk w pomidorze w piekarniku
Vladimir, stock.adobe.com
0

Morszczuk pieczony w pomidorach jest podwójnie delikatny i aromatyczny. Mięso białej ryby jest dobrze nasycone smakami i zapachami innych składników. Do tego przepisu lepiej nadają się porcje całej tuszy, ponieważ filety mogą się po prostu rozpaść. A jak zrobić, aby nic się nie paliło, dowiesz się dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój morszczuka na kawałki i włóż do formy.

Zmiel pomidory z czosnkiem w blenderze i wymieszaj z koncentratem pomidorowym, olejem i przyprawami.

Napełnij morszczuka tą masą i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni pod folią przez około 30 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy