Morszczuk pieczony w pomidorach jest podwójnie delikatny i aromatyczny. Mięso białej ryby jest dobrze nasycone smakami i zapachami innych składników. Do tego przepisu lepiej nadają się porcje całej tuszy, ponieważ filety mogą się po prostu rozpaść. A jak zrobić, aby nic się nie paliło, dowiesz się dalej w przepisie.
Składniki
- morszczuk - 4 kawałki
- pomidory (we własnym soku) – 1 Bank
- pasta pomidorowa - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój morszczuka na kawałki i włóż do formy.
Zmiel pomidory z czosnkiem w blenderze i wymieszaj z koncentratem pomidorowym, olejem i przyprawami.
Napełnij morszczuka tą masą i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni pod folią przez około 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy