dania główne 01.02.2022

chrupiące skrzydełka z kurczaka w piekarniku

45 min
6 porcji
Chrupiące skrzydełka z kurczaka w piekarniku
Brebca, stock.adobe.com
0

Często skrzydełka piecze się w majonezie, sosach lub keczupie. Jeśli lubisz chrupiącą wersję, lepiej ugotuj je w przyprawach. Aby suchy przedmiot dobrze panierował skrzydła, wymieszaj je wcześniej z olejem roślinnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka kurczaka i dokładnie osusz.

Połącz mąkę, skrobię, przyprawy i sól.

Wlej olej do miski ze skrzydłami i wymieszaj.

Wlej suchy kęs z przyprawami i ponownie wymieszaj.

Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż skrzydełka i piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Ostrożnie odwróć skrzydła na drugą stronę i zrumień przez kolejne 7-10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy