Często skrzydełka piecze się w majonezie, sosach lub keczupie. Jeśli lubisz chrupiącą wersję, lepiej ugotuj je w przyprawach. Aby suchy przedmiot dobrze panierował skrzydła, wymieszaj je wcześniej z olejem roślinnym.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 1 kg
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- mąka - 2 art.
- skrobia - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- kurkuma - do smaku
- papryka - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka i dokładnie osusz.
Połącz mąkę, skrobię, przyprawy i sól.
Wlej olej do miski ze skrzydłami i wymieszaj.
Wlej suchy kęs z przyprawami i ponownie wymieszaj.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż skrzydełka i piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Ostrożnie odwróć skrzydła na drugą stronę i zrumień przez kolejne 7-10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy