Włoski brunch składa się zwykle z frittaty i filiżanki aromatycznej kawy. Zasadniczo jest to omlet przygotowany z różnymi dodatkami. Wyobraźmy sobie więc, że za oknami są zachwycające krajobrazy Portofino i szybko zabierzmy się do pracy!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój ziemniaki.
Posiekaj bazylię i boczek. Zetrzyj ser na grubej tarce.
Jajka wymieszać ze śmietaną, mielonym pieprzem i solą.
Włącz tryb "smażenia", wlej olej i dodaj boczek. Smaż przez 3-4 minuty.
Dodaj ziemniaki i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
Posyp równomiernie serem, bazylią, wlej śmietanę i mieszankę jajeczną. Zamknij pokrywkę i włącz program "Pieczenie"na 25 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj powolnej kuchenki przez 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy