dania główne 17.02.2022

Frittata z boczkiem i ziemniakami w powolnej kuchence

35 min
4 porcje
Frittata z boczkiem i ziemniakami w powolnej kuchence
Alessio Orrù, stock.adobe.com
0

Włoski brunch składa się zwykle z frittaty i filiżanki aromatycznej kawy. Zasadniczo jest to omlet przygotowany z różnymi dodatkami. Wyobraźmy sobie więc, że za oknami są zachwycające krajobrazy Portofino i szybko zabierzmy się do pracy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój ziemniaki.

Posiekaj bazylię i boczek. Zetrzyj ser na grubej tarce.

Jajka wymieszać ze śmietaną, mielonym pieprzem i solą.

Włącz tryb "smażenia", wlej olej i dodaj boczek. Smaż przez 3-4 minuty.

Dodaj ziemniaki i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.

Posyp równomiernie serem, bazylią, wlej śmietanę i mieszankę jajeczną. Zamknij pokrywkę i włącz program "Pieczenie"na 25 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj powolnej kuchenki przez 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy