Mój ulubiony sposób gotowania wieprzowiny z warzywami! Idealny domowy przepis dla całej rodziny nie jest kłopotliwy, ale jednocześnie okazuje się bardzo smaczny. Skład i proporcje warzyw można zmieniać według własnego gustu.
Składniki
- wieprzowina - 800 g
- kalafior - 0.5 kochana
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- cukinia - 1 rzecz
- fasolka szparagowa - 200 g
- pieczarki - 200 g
- papryka - 2 kawałki
- bulion mięsny - 400 ml
- włoskie zioła - 4 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 4 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę w cienkie paski i posiekaj wszystkie warzywa.
Ułóż wszystko w garnkach, dodaj przyprawy i zalej bulionem.
Piecz przez około dwie godziny w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy