Kwaśna i jasna żurawina to prawdziwe znalezisko na słodkie wypieki. Nawet zwykła zapiekanka z twarogu bawi się z nią zasadniczo nowymi kolorami, zwłaszcza jeśli dodasz szczyptę cynamonu. Pamiętaj, aby wcześniej odłożyć garść świeżych jagód do dekoracji.
Składniki
- twaróg - 500 g
- śmietana - 100 g
- skrobia - 3 art.
- cukier - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- mielony cynamon - 0.5 łyżeczka
- żurawina - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg, jajka, śmietanę, cukier i cynamon. Ubij blenderem.
Dodaj skrobię i dokładnie wymieszaj jeszcze raz.
Delikatnie wymieszaj żurawinę, włóż zapiekankę do formy i włóż do piekarnika na 35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy