Wraz z pojawieniem się powolnej kuchenki moje omlety stały się po prostu idealne! Teraz zawsze okazują się bujne i smaczne. Radzę spróbować! Zacznij od prostej opcji: z mąką i śmietaną. W przyszłości możesz dodać warzywa, warzywa i kiełbasę.
Składniki
- jaja kurze - 5 sztuk
- śmietana - 2 art.
- mąka - 1 art.
- gałka muszkatołowa - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 10 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jajka, osusz i rozbij do miski.
Dodaj ciepłą śmietanę, mąkę, gałkę muszkatołową, mielony pieprz, sól i lekko ubij widelcem.
Posmaruj miskę multicookera masłem, wlej półfabrykat jajeczny, zamknij pokrywkę i włącz tryb "Pieczenie" lub "omlet"na 15 minut.
Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy wolnowaru przez 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy