dania główne 25.01.2022

dorsz w piekarniku pod serem

35 min
4 porcje
Dorsz w piekarniku pod serem
Andi.es, stock.adobe.com
0

Kawałki ryby można piec na różne sposoby: osobno, z warzywami, z sokiem z cytryny lub ze śmietaną. Dziś proponuję pieczonego dorsza pod serem. W ten sposób możesz gotować zarówno filety, jak i po prostu porcje pokrojonej ryby. W dalszej części przepisu powiem ci, co zrobić, aby danie miało czas na całkowite upieczenie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo i włóż do formy.

Połóż kawałki ryby na wierzchu i posyp wszystko przyprawami.

Piecz naczynie w piekarniku pod folią przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Posyp startym serem i piecz przez kolejne 15 minut bez folii w tej samej temperaturze.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy