dania główne 02.02.2022

Rolada z indyka z nadzieniem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z nadzieniem
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Złap prosty i niedrogi podstawowy przepis na roladę z indyka, który możesz łatwo dostosować do swoich potrzeb! Sekret polega na tym, że nadzienie można wykonać według własnego gustu – nie wpływa to w żaden sposób na pozostałe procesy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę z pieczarkami, zetrzyj marchewki i smaż wszystko do miękkości na łyżce oleju.

Rozdrobnij cienkie kromki chleba i osusz w piekarniku lub na suchej patelni.

Rozwiń pierś z indyka i ubij w solidną, cienką warstwę.

Posyp przyprawami, ułóż nadzienie i posyp bułką tartą.

Zwinąć ciasną rolkę, zawiązać nitką i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy