Złap prosty i niedrogi podstawowy przepis na roladę z indyka, który możesz łatwo dostosować do swoich potrzeb! Sekret polega na tym, że nadzienie można wykonać według własnego gustu – nie wpływa to w żaden sposób na pozostałe procesy.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- pieczarki - 160 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- czarny chleb - 2 plasterki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę z pieczarkami, zetrzyj marchewki i smaż wszystko do miękkości na łyżce oleju.
Rozdrobnij cienkie kromki chleba i osusz w piekarniku lub na suchej patelni.
Rozwiń pierś z indyka i ubij w solidną, cienką warstwę.
Posyp przyprawami, ułóż nadzienie i posyp bułką tartą.
Zwinąć ciasną rolkę, zawiązać nitką i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy