Do mielonego klopsika możesz dodać dowolne warzywa i inne składniki. Po co więc ograniczać się do zwykłej cebuli i marchewki? Oferuję taką oryginalną wersję z kukurydzą, papryką i serem!
Składniki
- mięso mielone - 400 g
- kukurydza - 60 g
- papryka - 70 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- ser - 60 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- szalotka - 1 rzecz
- zielony groszek - 50 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj paprykę i szalotkę i smaż lekko do miękkości.
Dodaj warzywa, groszek, kukurydzę i starty ser do mielonego mięsa. Dopraw, dodaj jajko i dokładnie wymieszaj.
Uformuj małe klopsiki i podsmaż na oliwie ze wszystkich stron.
Połóż je na blasze do pieczenia i wyślij na 15-20 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni. W razie potrzeby upiecz je w ulubionym sosie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy