Odłóż musztardę i ostry keczup na bok. Dzisiaj będziemy gotować z wasabi! Do tego przepisu wystarczy proszek lub sos. Pamiętaj, że ostrość pojawi się z czasem, więc nie przesadzaj. W mojej rodzinie takie danie jest po prostu rozrzucone!
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 1 kg
- sos sojowy - 3 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- proszek wasabi (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz ręcznikami papierowymi i umieść w misce.
W osobnym pojemniku połącz olej, sos sojowy, wasabi, sól i zmielony czarny pieprz.
Wlej marynatę do skrzydeł i wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 40 minut w temperaturze pokojowej.
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, ułóż skrzydła w jednym rzędzie i wyślij na 35 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy