Słodki banan i aromatyczna kwaśna cytryna łączą się bardzo harmonijnie w jednej zapiekance z twarogu. Najważniejsze jest przestrzeganie proporcji, a wtedy okaże się naprawdę smaczne i delikatne. Dalej w przepisie powiem ci więcej!
Składniki
- twaróg - 450 g
- śmietana - 100 g
- banany - 1-2 kawałki
- Skórka z cytryny - 1 art.
- cukier waniliowy - 1 art.
- mąka - 3-4 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- jaja kurze - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg z bananami i śmietaną za pomocą blendera, aż będzie gładki.
Ubij jajka z cukrem waniliowym i wymieszaj z twarogiem.
Dodaj skórkę, mąkę i proszek do pieczenia.
Włóż masę do formy i gotuj zapiekankę w piekarniku przez 35-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy