Nawet jeśli nie lubisz owsianki perłowej ze względu na jej charakterystyczny smak, spróbuj ugotować ją z różnymi dodatkami. Na przykład ta opcja z warzywami okazuje się nie tylko czasami bardziej apetyczna, ale także banalnie piękniejsza.
Składniki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- zielony groszek - 100 g
- jęczmień - 1 szkło
- woda - 2.5 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jęczmień kilka razy i moczyć przez kilka godzin, jeśli to możliwe.
Losowo pokrój wszystkie warzywa i zieloną cebulę.
Wyślij wszystko razem do miski wolnowaru i napełnij wodą.
Gotuj płatki w trybie owsianki przez około 45-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy