chrupiące pikle na zimę z musztardą

30 min
8 porcji
Chrupiące pikle na zimę z musztardą
Maryia, stock.adobe.com
0

Wielu nie lubi marynowanych warzyw ze względu na kwaśny smak i ostry zapach octu. W takim przypadku możesz zwrócić się do starego dobrego solenia. Na ten temat mam świetny przepis na chrupiące pikle z musztardą. Proces nie jest szybki, ale będzie bardzo smaczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść czarny pieprz, koperek i obrane ząbki czosnku w słoikach.

Mocno ubij ogórki, uważając, aby pozostawić mniej pustych przestrzeni w słoiku.

Wymieszaj wodę z solą i zagotuj.

Wlej wrzącą solankę do słoików z ogórkami, przykryj pokrywkami i umieść w ciepłym, ciemnym miejscu na 3 dni.

Odcedź na patelni, dodaj musztardę i gotuj przez 2 minuty.

Wlej wrzącą solankę do słoików, zwiń i dobrze owiń kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy