kandyzowane skórki arbuza

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kandyzowane skórki arbuza
Alp Aksoy, stock.adobe.com
0

Kandyzowane skórki arbuza mają tylko jedną wadę-trudno je znaleźć. W przeciwnym razie są bardzo smaczne, pachnące i idealnie pasują do filiżanki herbaty. Dlatego chcę podzielić się sprawdzonym przepisem na robienie takich kandyzowanych owoców na własną rękę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój skórki arbuza na kawałki.

Napełnij je wodą i gotuj przez 10 minut po zagotowaniu. Wrzuć do durszlaka.

Wymieszaj pozostałą wodę z cukrem i zagotuj.

Włóż skórki do syropu i pozostaw na 12 godzin.

Ponownie zagotuj i gotuj przez 15 minut na małym ogniu. Pozostaw do ostygnięcia na kolejne 12 godzin. Powtórz ten krok jeszcze raz.

Wrzuć kandyzowane owoce do durszlaka i pozwól im spłynąć.

Wysusz na zewnątrz na blasze do pieczenia i przechowuj w suchym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy