sos malinowy do mięsa na zimę

25 min
4 porcje
Sos malinowy do mięsa na zimę
Jiri Hera, stock.adobe.com
0

W sezonie świeżych jagód przygotuj niesamowity sos malinowy. W kuchni francuskiej często podaje się go z mięsem. Aromatyczna przyprawa doskonale uzupełnia drób, wieprzowinę i wołowinę. Ten przepis nie jest trudny do samodzielnego przygotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Maliny opłucz i zmiel w blenderze.

Dodaj wodę, cukier, sól i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Wlej wino, dodaj przyprawy i gotuj przez kolejne 3-5 minut.

Dodaj ocet winny i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Ułóż sos w wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy