dżem z borówki brusznicy z bananem

45 min
4 porcje
Dżem z borówki brusznicy z bananem
colnihko, stock.adobe.com
0

Mówiąc o niezwykłych sposobach urozmaicenia klasycznego dżemu jagodowego z borówki brusznicy, chciałbym osobno zwrócić uwagę na ten przepis. Banan zmienia wszystko-teksturę, smak i aromat. Dlatego nawet długo znane półfabrykaty bawią się nowymi kolorami przy minimalnym wysiłku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój banany, posortuj borówki i usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok.

Przykryj wszystko cukrem, zagotuj i gotuj przez 5-7 minut na średnim ogniu, mieszając.

Zmiel dżem blenderem, gotuj przez kolejne 3 minuty i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy