gęsty dżem malinowy z pestkami

50 min
4 porcje
Gęsty dżem malinowy z pestkami
Jiri Hera, stock.adobe.com
0

Najbardziej nieprzyjemną częścią gotowania dżemu malinowego jest konieczność zmielenia go z nasion. Zajmuje to dodatkowy czas i wysiłek, a nawet sito jest trudne do umycia. Dlatego wolę zwinąć dżem tak, jak jest.

Składniki

  • Malina - 1.5 kg
  • cukier - 800 g
  • sok z cytryny - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp maliny cukrem, odstaw na 15 minut i wymieszaj.

Mieszając, gotuj maliny na małym ogniu przez około pół godziny.

Dodaj sok z cytryny i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy