Kiedy masz ochotę na piękne, eleganckie śniadanie-to on. Jeśli potrzebujesz niezwykłej przekąski na wakacje-to też jest to, ale lepiej podawać ją na gorąco ze względu na smażone jajko. Radzę wziąć większe krewetki – jest to wygodniejsze i nic się nie rozpadnie.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- jaja kurze - 4 kawałki
- krewetki (Duże) – 4-8 sztuk
- awokado - 1 rzecz
- pestki dyni - 1 art.
- Sezam - 1 łyżeczka
- oliwki - 4 kawałki
- bazylia - 4 listek
- przyprawy i przyprawy - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój awokado na plasterki.
Gotuj lub smaż, aż krewetki się ugotują. To dosłownie kilka minut.
Osobno usmaż jajka. Lepiej jest użyć specjalnej formy, aby były równe.
Na kromki chleba ułóż liście bazylii, awokado, jajko, krewetki i oliwki.
Posyp wszystko przyprawami, nasionami i sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy