przekąski 14.04.2022

kanapka z krewetkami i jajkiem

15 min
4 porcje
Kanapka z krewetkami i jajkiem
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Kiedy masz ochotę na piękne, eleganckie śniadanie-to on. Jeśli potrzebujesz niezwykłej przekąski na wakacje-to też jest to, ale lepiej podawać ją na gorąco ze względu na smażone jajko. Radzę wziąć większe krewetki – jest to wygodniejsze i nic się nie rozpadnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój awokado na plasterki.

Gotuj lub smaż, aż krewetki się ugotują. To dosłownie kilka minut.

Osobno usmaż jajka. Lepiej jest użyć specjalnej formy, aby były równe.

Na kromki chleba ułóż liście bazylii, awokado, jajko, krewetki i oliwki.

Posyp wszystko przyprawami, nasionami i sezamem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy